Четвер, 26.12.2024, 15:26
Вітаю Вас Гість | RSS

ДНЗ Бучацьке професійно - технічне училище

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог файлів

Головна » Файли » Дистанційне навчання

Урок з предмету "Технологія приготування їжі" І курс (Викладач Шеленко К.І.)
[ Викачати з сервера (52.5 Kb) ] 30.04.2020, 12:13

                                   1 курс професія «Кухар;Кондитер»    

                   Тема: «Приготування прісного тіста  та      виробів з нього»    

                   Тема уроку: «Технологія приготування локшини домашньої»


Українська народна кухня багата стравами та різноманітними виробами з борошна.

Це кашоподібні страви з борошна різних злаків, страви з вареного, смаженого та печеного тіста.

Деякі з них стали традиційними на святковому столі.

На Маковія готували шулики, ;на Масляну та Сиропуст – вареники, млинці, оладки, налисники; мандрики – на свято Петра і Павла; пампушки, вареники були окрасою недільного столу, їх використовували у дівочих ворожіннях.

І локшина не виняток. Її готували і на щодень, і на різні урочистості — з молоком або куркою. З неї робили також бабку-запіканку: зварену локшину заливали розколоченими з молоком яйцями, іноді сиром, цукром і запікали в печі. Цю страву готували як ласощі, і вона, як і кисіль, символізувала закінчення обіду.

У багатьох регіонах нашої країни саме ласуванням свіжоприготовленою локшиною з м'ясом курки закінчується третій день весілля.

Ось і сьогодні ми навчимося готувати локшину домашню.

Категорія: Дистанційне навчання | Додав: golub_ira
Переглядів: 341 | Завантажень: 4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук

Copyright PTU-26 © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz