1 курс професія «Кухар;Кондитер»
Тема: «Приготування прісного тіста та виробів з нього»
Тема уроку: «Технологія приготування локшини домашньої»
Українська народна кухня багата стравами та різноманітними виробами з борошна.
Це кашоподібні страви з борошна різних злаків, страви з вареного, смаженого та печеного тіста.
Деякі з них стали традиційними на святковому столі.
На Маковія готували шулики, ;на Масляну та Сиропуст – вареники, млинці, оладки, налисники; мандрики – на свято Петра і Павла; пампушки, вареники були окрасою недільного столу, їх використовували у дівочих ворожіннях.
І локшина не виняток. Її готували і на щодень, і на різні урочистості — з молоком або куркою. З неї робили також бабку-запіканку: зварену локшину заливали розколоченими з молоком яйцями, іноді сиром, цукром і запікали в печі. Цю страву готували як ласощі, і вона, як і кисіль, символізувала закінчення обіду.
У багатьох регіонах нашої країни саме ласуванням свіжоприготовленою локшиною з м'ясом курки закінчується третій день весілля.
Ось і сьогодні ми навчимося готувати локшину домашню. |